Ndreu takim me lezhjanët: “Pafundësisht mirënjohës për tolerancën dhe mikpritjen tuaj”

135

Kryetari i Bashkisë Lezhë ka zhvilluar një takim me pjesëmarrje të gjërë me komunitetin lezhjan. Pjesëmarrja e qytetarëve në takimet e Ndreut i tejkalon bindshëm hapësirat në të cilat zhvillohen këto takime.

Kryebashkiaku u angazhua në dialog konstruktiv me komunitetin (autokton) për planet zhvillimore të qytetit.

Kryetari i Bashkisë Ndreu u takua me lezhjanët për të diskutuar vizionin e tyre për zhvillimin e ardhshëm të qytetit. Takimi, i cili u zhvillua në ambientet e Bar Restorant Dashi, kishte për qëllim të angazhonte komunitetin në një dialog konstruktiv dhe të kërkonte kontributin e tyre në planet e zhvillimit të qytetit.

Gjatë takimit, Kryetari i Bashkisë dëgjoi shqetësimet dhe sugjerimet e komunitetit autokton dhe diskutoi hapat e mundshëm për të ndërmarrë për të adresuar këto çështje. Pjesëbërësit shprehu dëshirën e tyre për të ruajtur trashëgiminë historike dhe për të dëgjuar zërin e tyre në proceset vendimmarrëse që lidhen me zhvillimin e qytetit.

Kryetari Ndreu theksoi rëndësinë e një qasjeje bashkëpunuese për planifikimin e qytetit dhe vlerësoi kontributin e komunitetit autokton në formësimin e historisë dhe kulturës së qytetit. Ai siguroi gjithashtu komunitetin se perspektivat dhe nevojat e tyre do të merren parasysh në nismat e ardhshme të planifikimit dhe zhvillimit të qytetit.

“Ne duhet të punojmë së bashku për të krijuar një qytet që është gjithëpërfshirës dhe i qëndrueshëm për të gjithë banorët, përfshirë komunitetin autokton,” mësohet të ketë thënë Ndreu. “Jam i përkushtuar të siguroj që planet e zhvillimit të qytetit të udhëhiqen nga parimet e barazisë dhe drejtësisë sociale.”

Takimi u pa si një hap pozitiv drejt ndërtimit të marrëdhënieve më të forta midis komunitetit të lezhjanëve autokton dhe qeverisë së qytetit, dhe drejt krijimit të një qyteti më gjithëpërfshirës dhe të qëndrueshëm për të gjithë banorët. Angazhimi i Kryetarit të Bashkisë për të dëgjuar fjalën e kësaj pjese përfaqësuese të qytetit u mirëprit nga pjesëmarrësit.

Ndërsa qyteti ecën përpara me planet e tij të zhvillimet, shpresohet që dialogu konstruktiv midis Kryetarit të Bashkisë dhe komunitetit autokton të vazhdojë dhe se vizioni dhe nevojat e tyre do të përfshihen plotësisht në planet e qytetit për të ardhmen.

Statusi i Ndreut:

Në takim me komunitetin (autokton) lezhjan ku ndamë ngjarje, zhvillime dhe vizione te perbashketa.

Ky komunitet shquhet për tolerancë, punë, pozitivitet mikëpritje, gjë të cilën ma kanë përcjellur edhe si qytetar edhe si kryebashkiak, dhe për këtë ndihem pafundësisht mirënjohes. Lezha ka pësuar transformim total në 4 vitet e fundit, dhe jam optimist që në 4 vitet e ardhshme së bashku do e shndërrojme në kryevepër!