Ndreu takim me lezhjanët në Athinë, “Mbështetje, dashamirësi, dhe besim!”

97

Kryetari i Bashkisë së Lezhës Pjerin Ndreu ka zhvilluar një takim me komunitetin lezhjan që jeton e punon në Athinë.

Në këtë takim, siç shihet nga pamjet e publikuara në faqen zyrtare të Ndreut, pati pjesëmarrje të madhe, përfshirë punëtorë dhe emigrantë afatgjatë që jetojnë atje. Qëllimi i takimit ishte diskutimi i çështjeve të rëndësishme për komunitetin lezhjan dhe gjetja e mënyrave për mbështetjen e tyre.

Gjatë takimit, Kryetari i Bashkisë shprehu vlerësimin e tij për kontributin e komunitetit lezhjan në ekonominë dhe shoqërinë vendase. Ai pranoi sfidat me të cilat përballet komuniteti ynë atje dhe i siguroi ata për angazhimin e tij për të gjetur zgjidhje për problemet e tyre. Diskutimet ishin pozitive dhe produktive, ku të pranishmit shkëmbyen ide dhe ndanë përvojat e tyre.

Pas takimit, kryebashkiaku publikoi një status në faqen e tij zyrtare ku e cilësoi takimin si “të frytshëm dhe mbështetës”. Ai theksoi se komuniteti lezhjan atje është gjithashtu pjesë përbërëse e qytetit dhe se mirëqenia e tyre ishte prioritet për administratën e tij. Ai gjithashtu i kërkoi mbështetjen e tyre që të vazhdojnë të kontribuojë në zhvillimin e qytetit.

Komuniteti Lezhjan në Athinë shprehu mirënjohjen e tij për Kryetarin e Bashkisë për gatishmërinë e tij për t’u angazhuar me ta dhe për të dëgjuar fjalën e tyre. Ata shprehën shpresëplotë se takimi do të çonte në veprime konkrete për ta mbështetur planin e Ndreut për forcimin e lidhjeve të tyre me komunitetin e gjerë atje.

Në përgjithësi, takimi mes Kryebashkiakut dhe komunitetit të lezhjan në Athinë ishte një hap pozitiv drejt ndërtimit të një rrjeti më gjithëpërfshirës dhe mbështetës. Gatishmëria e Kryetarit të Bashkisë për t’u angazhuar me komunitetin dhe për të dëgjuar fjalën e tyre tregon një përkushtim për të promovuar diversitetin dhe përfshirjen në qytet.