Gara për Këshillin e Lezhës/ Kristian Gjidoda kryeson koalicionin “Bashke Fitojmë”, (lista e plotë)

751

Krahas garës për Kreun e Bashkisë Lezhë, paralel me të zhvillohet edhe një tjetër, në shumë raste më e koklavitur se e para.

“Kapja” e sa më shumë karrigeve në Këshill është objektivi i çdo partie, synimi final këtu është rritja e forcës përfaqësuese deri në pikën sa partia më e madhe të mos ia dalë e vetme për të garantuar shumicën në Këshill, duke e detyruar kështu këtë të fundit, t’ia shtrijë dorën njërës prej partive më të vogla për të arritur kuorumin.

E thënë me fjalë të thjeshta, instrumenti demokratik i vënë në dispozicion nga Kushtetuta për të përfaqësuar popullin, në shumicën e rasteve, kjo përdoret si mënyrë për t’i vënë “këmbën te dera” Kryetarit të Bashkisë.

Përtej kësaj, gara është garë, dhe kjo është e bukura e demokracisë, dhe partitë që pretendojnë vende në Këshillin e Bashkisë Lezhë kësaj here janë shumë.

Koalicioni “Bashke Fitojme”, lista e plotë:

 1. Kristian Gjidoda
 2. Flutura Gjoni
 3. Marko Tushaj
 4. Fjorixhena Zefi
 5. Alfons Trashaj
 6. Donika Haxhia
 7. Lodovik Pjetraj
 8. Antoneta Gjeta
 9. Baki Reçi
 10. Klodjana Lleshi
 11. Xhulio Ndoka
 12. Marjana Brunga
 13. Zef Marku
 14. Anila Frroku
 15. Gjokë Prelaj
 16. Denada Dushku
 17. David Syku
 18. Anila Lleshi
 19. Kristian Doda
 20. Enkeleda Tola
 21. Vivian Golemi
 22. Rita Gjoni
 23. Tonin Margjokaj
 24. Terezina Përdedaj
 25. Ardian Laçi
 26. Eglantina Pjetrushaj
 27. Luis Nikolla
 28. Alketa Kaceli
 29. Martin Gjoni
 30. Djana Frroku
 31. Gjin Frroku
 32. Gjelina Kola
 33. Sardi Biba
 34. Joana Ndreca
 35. Gjergj Doçi
 36. Marjana Marku
 37. Françesko Mosheqaj
 38. Albana Ujka
 39. Kertis Kodheli
 40. Marsilda Kola
 41. Ariseldo Voci
 42. Esmeralda Luka