“Ka Vetëm Një Gjë të Mirë në Jetë dhe Ajo Është Dashuria” – Thënie...

“Kujtimet tona janë bota më perfekte se universi. Ato u japin jetë gjërave që nuk ekzistojnë më”. “Ka vetëm një gjë të mirë në jetë...

“Mendja thotë ndalu, zemra shko…” / 12 Urtësi nga Thesaret e Shams Tabrizit

Shams-i-Tabrizi ose Shams al-Din Mohammad ishte një dijetar i madh islam nga Persia (Irani). Ai njihet si udhëheqësi shpirtëror i dijetarit tjetër gjithashtu shumë të...

Thëniet më Frymëzuese të 10 Grave të Guximshme që Lanë Gjurmë në Histori!

Gjatë gjithë historisë, shumë gra të pabesueshme kanë ndihmuar ta transformojnë botën me përvojat, qëndrimet dhe idealet e tyre. Ato na kanë frymëzuar dhe vazhdojnë...

“Martesat bëhen në qiell. Po kështu edhe stuhitë e tufanet!” – 15 Thëniet më...

Martesa nuk është thjesht një bashkim ligjor por është institucion, një bashkim jete. Martesa është e shenjtë! Lexoni disa nga shprehjet më të bukura dhe komike...

“Pyetja nuk është: Kush do të më lejojë? Por kush do të më ndalë?”...

Gruaja nuk është një njeri i thjeshtë! Jo, një njeri i thjeshtë thuaj kujtdo por jo një gruaje! Gruaja është Forcë! Mbështjetje! Thesar! Më poshtë gjeni...

9 Mësimet e Konfucit që Do të Ndryshojnë Komplet Prioritetet Tua në Jetë

Çdo entuziast i filozofisë me siguri e njeh Konfucin dhe mësimet e tij. Ai ishte filozofi më i madh lindor i të gjitha kohërave,...

10 Ligjet Universale të “Suksesit” që Do Ta Ndryshojnë Jetën Tuaj

"Suksesi është një shkencë: nëse keni kushtet e duhura, do të merrni rezultate. "- Oscar Wilde Cilat janë "Ligjet e Suksesit?" Epo, kjo varet nga...

“Në jetë ka meshkuj me bollëk, por mungojnë burrat!” – 14 Copëza Diturie nga...

Honorè de Balzak, është romancieri dhe dramaturgu i njohur francez. Thëniet e tij janë gjeniale dhe frymëzojnë në çdo moment. Më poshtë gjeni 14 thëniet më...

A e keni kuptuar ndonjëherë, se cila është ironia e jetës?

"Ironia e jetës nuk është që s’mund të harrosh, por që mundesh…"  Gertrude Atherton "Një ironi e jetës është se të gjithë gënjejnë, por askush nuk...

“Vetëm ai që e ka kapërcyer frikën e tij, do të jetë vërtetë i...

Të gjithë ne përpiqemi gjithmonë për ta bërë jetën tonë më të mirë. Aristoteli, një nga filozofët më të famshëm të antikitetit, u përball me...
Reklamë

TË FUNDIT