7 Dhurata Festash që Janë 100% ‘Made in Lezha’

Jemi në muajin e parafundit të vitit dhe atmosfera festive ka filluar të ndjehet edhe pse ky fundvit po na gjen me protokoll pandemik. Me...

Finale e parakohshme, Kampionati i Kalçetos në Lezhë premton futboll të bukur sonte!

Po e thonë të gjithë. Përballja e sotme në fazën çerekfinale në Kampionatin e Kalçetos, midis të rinjve të Balldrenit dhe Laçit është një...

Të rinjtë lezhjanë në librin e artë të ekipeve. Fillojnë përballjet e nxehta…

Ata janë stërvitur shumë, kanë luajtur shumë, kanë pësuar humbje, por edhe kanë fituar shumë, ata i kanë kaluar të gjitha etapat dhe peripecitë...

Pasionet, dëshirat, dhe marrëzitë e Rudi Bregut në Lezhë…

Shënim***: Emrat e personazheve në rreshtat e mëposhtëm janë tërësisht të sajuar, ndërsa zhvillimi i ngjarjeve është ndërthurje e realitetit me imagjinatën krijuese të...

Një libër tjetër për Lezhën, nga një person i tjetërllojtë…

Evaristo është një person i tjetërllojtë, ai të del jashtë kornizës së të zakonshmes, dhe për këtë kemi shembuj. Rasti i parë ka lidhje me...

“Kur çuen elefantin në Shkodër…”, një histori që do ta mbani mend gjatë!

Paska ardhë nji vezir i ri në Kala të Shkodrës edhe me vedi paska pru nji fil (elefant). Tue kjenë se fili atje në...

Dyndet Lezha! Dita e parë e lirisë shpërdorohet pa kriter!

"Kto si me pas dal prej burgu" - thotë një qytetar ndërsa tregon me gisht turmën e kalimtarëve. "Ra muri i Berlinit", - shprehet një...

Festivali i Gastronomisë në Lezhë, Këtë Vit i Hapur për të Gjithë

Ata ndryshojnë shumë nga ne. Ata nuk e shohin të shkuarën në mënyrë nostalgjike, kurrë nuk e shohin ashtu, ata e shohin të shkuarën...

Studiuesi nga Lezha zbulon ‘gafën e rëndë’ me paketën ligjore të pandemisë

Pak ditë mëparë analisti i njohur Z. Fatos Lubonja publikoi një shkrim të tijin kur vinte përballë njëra tjetrës në kohë, dy standarte të...