Lezha – Qyteti me rrënjët thellë në lashtësi…

Ftillëzimi i historisë njerëzore në Lezhë gjallon që në kohët parahistorike, epokën e bronzit dhe të hekurit. Në burimet historike të kohës së lashtë...

Vajza problematike që mjeku i dha ilaçin e saktë dhe e bëri të famshme...

“Gillian ishte vetëm tëtë vjeçe, por që atëherë e ardhmja e saj ishte në rrezik. Detyrat e shkollës i kishte si mos më keq,...

Ky burrë i madh i kombit shqiptar që komunistët për pak sa nuk e...

Zef Oroshi, themelues i Kishës Katolike në Amerikë dhe burrë i madh i Kombit Shqiptar. Ai është, jo vetëm udhëheqësi më i madh i besimtarëve...

Bibliotekat janë faltoret e botës… libri është zemra që rreh vetëm në kraharorin e...

“Objekti të cilin e quajmë libër nuk është libri i vërtetë, por potenciali i tij, si një notë muzikore apo farë.” “Të mësosh se si...

Zef Brozi, studenti nga Gëziqi i Mirditës që u bë peshorja e artë e...

Kjo është historia që vazhdon e një burri shteti, e një koke shqiptari, birit të Mirditës, Zef Brozit, e njeriut i cili u gjend...

Historiani turk: Skënderbeu, trim i pazakontë

Historianët bashkëkohorë turq vazhdojnë të kenë qëndrime të ndryshme për Skënderbeun dhe epokën e tij. Derisa një numër i tyre pëlqen të përmend Skënderbeun...

Si të bëhesh shkrimtar: Këshillat e Hemingway për autorët ambiciozë…

“Si shkrimtar nuk duhet të gjykosh. Ti duhet të kuptosh.” Ernest Hemingway (21 Korrik 1899-2 Korrik 1961) ka kontribuar shumë në “këshilla të mbledhura për...

Mark Aurelio: Si të motivohesh për t’u ngritur në mëngjes nga shtrati për të...

“Ti nuk e do veten mjaftueshëm. Përndryshe do ta duaje edhe natyrën tënde, dhe çfarë ajo kërkon prej teje.” “Nëse ne dizenjojmë vende pune të...

FOTO/ Nuk jemi në Luvër, punimet e qeramistit zadrimor do ju lënë me gojë...

Vasili, mjeshtri i qeramikës në Krajë, është nga nxënësit e Dom Antonio Sharrës. Dom Antonio është prifti italo shqiptar i Kambanës së paqes, gjurmët...

Lezhë/ Monumenti i Kulturës i Kategorisë I-rë, mbi 300 vjet që lihet në harresë…

Një kishë e vjetër sa historia e cila është unike në llojin e saj. Kisha Katolike Mesjetare e Shën Shtjefnit, i vetmi objekt religjioz...
Reklamë

TË FUNDIT