Titujt e rinj që i gjeni te Librari “Kuvendi” në Lezhë

Titujt e rinj të librave që i gjeni në Librari “Kuvendi”:

Akulloreshitësi

Dy vite pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, një regjisor vendos të pasqyrojë jetën e vërtetë, duke krijuar një film pa skenar, ku aktorët të mësojnë historinë dhe rolin e tyre gjatë zhvillimit të skenarit.

Subjekti trajton fatin e një çifti të ri në arrati gjatë pushtimit nazist, por shpejt personazhet që luajnë në të, fillojnë të marrin në dorë jetën e tyre.

Ashtu siç ndodh kur kombinohet elementi artistik me realitetin, edhe në këtë rast policia sekrete, e bindur se regjisori ka informacion që mund të komprementohet siguria e vendit, vendos ta marrë në pyetje në lidhje me një komplot imagjinar.

Fitues i Çmimit 2013 Evropian për Letërsinë