6 Shenjat që Paralajmërojnë se Egoja Juaj Ka Dalë Jashtë Kontrollit

Dhe personat rreth teje nuk do munden t’ju durojnë gjatë…

Ja cilat shenjat:

1. Ju jeni shumë kritik ndaj të tjerëve

Ne bëjmë gjykime të vogla për veten dhe për të tjerët. Është një tipar evolulativ që, nëse përdoret siç duhet, na ndihmon të mbajmë një shoqëri të mirë dhe të qëndrojmë në aktivitet të vazhdueshëm.

Por kur ju bëheni tepër kritik është madje edhe më keq, pasi ju jeni në telashe me egon tuaj. Çojini deri në fund gjykimet dhe jini versioni më i mirë i vetes.

2. Nuk keni durim

Një person i paduruar definitivisht ka një ego të madhe. Kur doni diçka, e doni menjëherë. Mos harroni se ndonjëherë ju thjesht duhet të prisni. Gjithçka do të shkojë mirë. Durimi është një virtyt.

3. Ju ankoheni vazhdimisht dhe diskutoni

Ankimi dhe diskutimi është një gjë e mirë sepse kështu vendosim se çfarë duam në jetë, atë që duam të ndryshojmë dhe si t’i bashkojmë njerëzit rreth ideve tona.

Por nëse e gjitha që ju bëni është të argumentoni në mënyrë të pashmangshme për ndonjë gjë, egoja juaj është ndoshta pak e më madhe se sa duhet. Në vend që të grindeni për çdo ide dhe besim të vogël, filloni të hiqni dorë nga gjërat e vogla.

4. Ju jeni shumë mbrojtës

Ju keni vështirësi në njohjen e kurtheve tuaja. Të gjithë kemi probleme dhe fusha të dobëta, kjo nuk është një gjë e habitshme.

Kur egoja është shumë e madhe, nuk mund të filloni të punoni në këto gjëra dhe ju jeni gjithmonë në mbrojtje. Në vend të kësaj, dëgjoni plotësisht gjithë qenien tuaj dhe përpiquni të përmirësoheni.

5. Ju flisni keq për veten tuaj

Kjo duket të jetë diçka që dikush me një ego të madhe nuk do të bënte kurrë, por në realitet kjo është një lloj instrumenti fantastik i egos. Kur flisni keq për veten, ulni pritshmëritë e të tjerëve.

Pra, kur të arrini të bëni më mirë se ajo që në të vërtetë ju dëshironi, njerëzit do të mendojnë se jeni të mirë! Kështu mendoni ju!

Po! Mision i kryer për egon e madhe. Por në vend që të përpiqeni të arrini pritshmëritë, përpiquni të jeni të ndershëm në lidhje me atë se si prisni të jenë rezultatet tuaja. Ose përpiqu të mos kesh aspak pritshmëri.

6. Nuk mund të kërkoni falje

Pa marrë parasysh se çfarë bëni, ju nuk mund të kërkoni falje apo të thoni se ju vjen keq.

Kjo për shkak se egoja juaj e madhe nuk dëshiron të dëmtohet. Është ndoshta zakoni më i vështirë për t’u hequr qafe. E gjitha ajo që ju mund të bëni për ta thyer këtë “mallkim” është të kërkoni falje kur duhet ta bëni.