E Dëgjojmë Shpesh, por Çfarë do të Thotë Realisht: “Dëgjo Zemrën Tënde!”

Sa shpesh na është këshilluar të dëgjojmë zemrën tonë.

Është këshilla më e mirë që ekziston, por ka një problem ndërsa përpiqemi të ndjekim këtë këshillë.

Problemi është se nganjëherë nuk mund ta dimë se çfarë do të thotë të ndjekësh zemrën dhe nganjëherë nuk mund të dimë si të shkojmë atje dhe të veprojmë sipas zemrës.

Me këtë artikull ju ndihmojmë të kuptoni se si mund ta dëgjoni zemrën tuaj dhe përse duhet ta bëni më shpesh:

1. Zëri juaj intuitiv flet përmes Zemrës:

Po, zemra jonë është vendi i intuitës sonë. Kur zemra thotë se diçka që po bëjmë është e gabuar, zakonisht është e gabuar.

Nuk mund të ketë ndonjë motivim të lidhur me ngjarjen, por kjo është e vërteta. Zemra e di atë!

2. Zemra e njeh gjuhën e dashurisë:

Zemra di si të duash dhe si të tregosh dashuri. Zemra e kupton se çfarë do të thotë të duash dhe të të duan. Zemra di ndoshta vetëm një gjuhë dhe është ajo e dashurisë.

3. Zemra e njeh ndjeshmërinë:

Zemra gjithashtu kupton atë që të tjerët ndjejnë ose përjetojnë. Kjo ndodh sepse zemra e di se si ndjehen të tjerët për ty. Zemra njeh ndjeshmëri të pakufishme dhe ka shqetësim të thellë për njerëzit rreth jush.

4. Zemra merr dashuri:

Zemra jo vetëm që jep dashuri, por edhe merr dashuri. Mendoni në këtë mënyrë, ashtu si zemra po punon për një kohë të pacaktuar dhe duke marrë gjakun dhe duke e pastruar atë, zemra po merr dashuri dhe e bën botën një vend më të mirë për t’u jetuar.

5. Zemra na tregon për emocionet tona:

Zemra kurrë nuk do të gënjejë për atë se si ndihesh. Zemra juaj gjithmonë do të flasë sinqerisht për emocionet dhe ndjenjat tuaja.

Ju mund t’i besoni zemrës suaj. Ndoshta nuk mund t’i besoni gjithmonë mendjes sepse nganjëherë mendja juaj luan me ju, por kini besim në zemrën tuaj.

Ajo e gjen gjithmonë rrugën e duhur!