Kursi zyrtar i këmbimit, 16 Maj 2018

Kursi i këmbimit të valutave sipas Bankës së Shqipërisë për ditën e Mërkurë, 16 Maj 2018.

Banka e Shqipërisë zbaton një regjim të lirë të kursit të këmbimit.

Banka e Shqipërisë llogarit dhe publikon kursin zyrtar të këmbimit. Ky kurs është një nivel referencë (i vetëm), i cili mund të përdoret nga të interesuarit për qëllime tregtuese, vlerësuese, krahasuese dhe statistikore.

Monedha Kryesore

Dollar Amerikan USD 106.74 +0.52

Euro EUR 127.30 +0.03

Poundi Britanik GBP 144.60 +0.27

Franga Zvicerane CHF 106.76 +0.49

Jeni Japonez (100) JPY 97.13 +0.18

Dollari Australian AUD 80.25 +0.04

Dollari Kanadez CAD 83.35 +0.14

Korona Suedeze SEK 12.34 -0.04

Korona Norvegjeze NOK 13.30 0.00

Korona Daneze DKK 17.09 0.00

SDR SDR 152.86 +0.88

Ari(OZ 1) XAU 139817.66 -436.29

Argjend(OZ 1) XAG 1754.17 -18.00

Juani Kinez (onshore) CNY 16.80 +0.03

Juani Kinez (offshore) CNH 16.81 +0.03

Monedhat e tjera

Lira Turke TRY 24.37 -1.92

Leva Bullgare BGN 65.10 -0.72

Forinta Hungareze (100) HUF 40.23 -0.86

Rubla Ruse (100) RUB 172.43 +2.83

Kuna Kroate HRK 17.26 -0.11

Korona Çeke CZK 4.99 -0.06

Denari Maqedonas MKD 2.08 -0.02