Zgjimet e shpeshta gjatë natës – Ja sinjalet që përcjell organizmi juaj

Sipas praktikuesve të mjekësisë së lashtë kineze, secila pjesë e trupit tonë është e lidhur me një sistem orësh që e jep energjinë në kohë të ndryshme gjatë gjithë ditës.

Nëse ju e gjeni veten zgjuar në orë të veçanta, kjo mund të jetë një shenjë e një problemi shëndetësor ose se ka diçka që ju duhet të ndryshoni.

Nëse zgjoheni në mes orëve nga ora 3 e mëngjesit deri në orën 5, mund të jetë një fuqi e lartë, e cila po përpiqet t’ju tregojë diçka.

Kështu nëse ju keni probleme të flini nga ora 21 deri 22, atëherë ju keni probleme me stresin dhe keni mbetur me shqetësime nga dita juaj. Rekomandohet që ju të praktikoni meditimin.

Problemet e gjumit nga ora 23 e deri tek 1 e mesnatës, do të thotë se fshikëza e tëmthit është aktive. Kjo është një shenjë se ju mbani peshën e zhgënjimit emocional dhe ka disa gjëra që ata ju rekomandojmë të provoni.

Falni në mënyrë aktive veten dhe të tjerët për gabimet e perceptuara në të kaluarën dhe përsëritni fjali motivuese si: “Unë e dua dhe e pranoj plotësisht veten dhe të tjerët”; kjo duhet t’ju ndihmojë të ktheheni në gjumë.

Rekomandohet që të praktikoni meditimin (kjo për ata që nuk e kanë mendjen të mbushur me paragjykime) dhe të harroni gjërat e kaluara e të pranoni veten ashtu siç jeni.

Nëse ju zgjoheni nga gjumi nga ora 1 e mesnatës e deri tek 3 e mesnatës, shqetësimet janë të lidhura me mëlçinë, sipas mjekësisë kineze.

Ka një lidhje midis mëlçisë dhe emocioneve të zemërimit, thonë ekspertët e energjisë. Është shenjë që ju keni disa probleme që u kanë shkaktuar nervozizëm.

Për të fjetur më mirë mes orës 1 dhe 3 të mëngjesit, ekspertët rekomandojnë që të pini një gotë ujë të ftohtë dhe të konsideroni fushat e jetës suaj mbi të cilën mendoni se keni pak ose aspak kontroll.

Vendosni se çfarë mund të bëni për të marrë më shumë përgjegjësi në këto fusha dhe të angazhoheni për marrjen e kontrollit.

Nëse zgjohesh papritmas nga ora 3 deri në orën 5, kjo është e lidhur me meridianin e energjisë që kalon nëpër mushkëri, thonë ekspertët e mjekësisë kineze. Mushkëritë tuaja janë të lidhura me ndjenjat e trishtimit.

Mes orës 3 deri në orën 5 të mëngjesit bëjnë ushtrime të frymëmarrjes së thellë. Për t’u kthyer në gjumë, ekspertët e mjekësisë energjetike sugjerojnë që të provoni teknikat e ngadalshme të frymëmarrjes së thellë.

Ju gjithashtu mund të thoni një lutje ose dy që shprehin besimin tuaj në diçka më të madhe se ju.

Papritmas zgjohesh mes orës 5 dhe 7? Këto orë të shkurtra janë të lidhura me zorrën tuaj të trashë dhe mund të jenë një shenjë se keni bllokime emocionale.

Mes orës 5 deri në orën 7 të mëngjesit bëni disa shtriqje dhe shkoni në strofull. Marifeti për të shkuar në gjumë midis orës 5 dhe 7, thotë ekspertët e mjekësisë energjetike, është të shkoni në banjë dhe të bëni disa shtriqje.

Kushtojini vëmendje mesazhit që po ju komunikohet! Disa ekspertë thonë se zgjimi i natës gjithmonë ka një mesazh për ju dhe është detyra juaj të dalloni se çfarë është ajo.

Nëse keni nevojë të ndryshoni aspektet e orëve tuaja të zgjimit për të zvogëluar nivelin tuaj të stresit ose për të lënë disa inate të vjetra, për të marrë një pushim të plotë të natës, dëgjoni atë që po ju thuhet.

Bëhu versioni më i mirë i Vetes. Ne jemi këtu për të mësuar se si të jeni versioni më i mirë i vetes, thonë ekspertët e energjisë, të cilët besojnë se pjesët e trupit tuaj lidhen me modelet e të menduarit tuaj dhe përgjigjet emocionale.

Ju mund t’i përdorni problemet tuaja të gjumit si një rrugë për t’u bërë vetja juaj më e mirë.