Një artiste lezhjane, në listën e krijuesve më të suksesshëm të Forbes

Në listën e prezantuar nga “Forbes”, në mesin e 30 personazheve më me ndikim në Europë më të rinj se 30 vjeç është edhe Marina Sula nga Lezha.

Artistja lezhjane jeton prej kohësh në Vjenë, ndërsa sipas listës, ajo ka ndikuar në kulturë, pasi edhe është radhitur nën listën e artit dhe kulturës formuluar nga “Forbes”, për vitin 2018-të.

Low Frequencies – Olivia Coeln, Marina Sula, 2016

E lindur në Lezhë, Marina Sula u diplomua në Universitetin e Vjenës me diplomë në artin historik dhe më pas mori pjesë në Akademinë e Arteve të Bukura të qytetit.

Aktualisht jeton dhe punon në Vjenë dhe ka marrë pjesë në gjithsej tetë ekspozita që nga viti 2014, 4 prej tyre solo, në Shqipëri, Austri dhe Itali.

Puna e saj fokusohet në instalacionet dhe përfshin instalacionet hapësinore, fotografi, skulptura dhe vizatime abstrakte dixhitale, të bëra me majë të gishtave të dorës së artistit në pajisjen e saj mobile dhe të përkthyera në vizatime abstrakte.

Ekspozita e 26-vjeçares, “Soft Power”, në Galerinë e Gabriele Senn në Vjenë në fund të vitit 2016, u vlerësua për përdorimin e saj të strategjive të reklamimit, performancës së medias sociale dhe afërsisë së dashur në ritualet e tilla, si spastrimi i trupit për të shpërndarë dallimet midis një brenda dhe jashtë, privatësinë dhe ekspozimin.