7 sinjalet në të ecur që zbulojnë problemet me shëndetin tuaj

Ecja jonë është një proces i ndërlikuar: çdo hap përfshin sistemin tonë nervor dhe sistemin skeletik dhe është aq automatik, saqë ne nuk e vëmë re.

Ka supersticione që pohojnë se ecja e dikujt mund të zbulojë shumë gjëra për një person.

Këto 7 sinjale mund të tregojnë se diçka më serioze po ndodh dhe ato konfirmohen edhe nga kërkimet shkencore.

Nëse vëreni ndonjë nga këto tipare në veten, miqtë ose të afërmit, sugjerojuani që të vizitohen tek një mjek.

Hapa të shkurtër

Arsyet e mundshme: probleme me gjunjët ose legenin.

Kur bëjmë një hap përpara, gjuri ynë duhet të drejtohet. Nëse e keni të vështirë të drejtoni këmbën tuaj, kjo do të thotë që keni probleme me nyjet duke rezultuar me një hap më të shkurtër.

Një vizitë mjekësore rekomandohet për të shqyrtuar nyjet e gjurit dhe ijet. Nëse nuk vizitoheni tek një mjek, mund të përjetoni dhimbje prapa për shkak të ngarkesës së vënë në pjesën e poshtme të shpinës.

Çalimi

Arsyeja e mundshme: Artriti në gju.

Nëse ecja e dikujt është e lëkundshme, është e pamundur që të mbështeten në një këmbë.

Ndonjëherë një person mund të humbasë ekuilibrin, veçanërisht nëse gjuri bllokohet. Kjo është shumë e rrezikshme, sepse gjuri mund të “bllokohet” në një moment të pafavorshëm dhe një person mund të bjerë dhe të plagoset.

Një këmbë e paqëndrueshme është një sinjal që një mjek duhet të shqyrtojë gjurin.

Ngurtësi në duar

Arsyeja e mundshme: problemet me shpinën.

Kur bëjmë një hap me këmbën tonë të djathtë, muskujt e krahut të majtë punojnë si stabilizues dhe vendosim dorën tonë të majtë përpara.

Ky parim funksionon për çdo hap.

Nëse sinkroni me këmbës dhe dorës është i vogël, ju mund të keni probleme me shpinën tuaj: si hernie diskale ose një tjetër çrregullim.

Nëse ndieni ngurtësi në duart tuaja kur ecni, sugjerohet që të vizitoni një ortoped ose një neurolog.

Lëshim të këmbës

Arsyet e mundshme: skleroza e shumëfishtë, çrregullimet neurologjike, problemet e muskujve.

Në vend të ngritjes së këmbës dhe uljes butësisht të saj, këmba goditet poshtë në dysheme.

Kjo mund të ndodhë për arsyet e mëposhtme: distrofi muskulare, nerva të tendosura, probleme me shpinën ose skleroza e shumëfishtë.

Animi

Arsyet e mundshme: një dëmtim në kokë.

Nëse vëreni se është e vështirë për një person që të mbajë ekuilibrin dhe ata anohen pak kur ecin, mos dilni menjëherë në konkluzionin se arsyeja është alkooli.

Mund të jetë gjithashtu pasojë e një lëndimi. Gjithashtu diçka që duhet parë, pas një dëmtimi në kokë, është se një person mund të përjetojë marramendje kur ata ngjiten lart ose poshtë shkallëve.

Shpejtësia e “kërmillit”

Arsyet e mundshme: depresioni.

Kur shikojmë një person në depresion, vëmë re: lëvizjet e kokës në mënyrë vertikale, lëkundja e sipërme e trupit, hapat e ngadalshëm e të shkurtër dhe lëvizjet e ngadalta të krahut.

Nëse një person ndihet i trishtuar, ju mund të ecni së bashku me ta dhe t’i ndihmoni ata të përshpejtojnë.

Ne ndryshojmë gjendjen tonë kur ndryshojmë shpejtësinë tonë të këmbëve.

Hedhja

Një arsye e mundshme për një të ecur hedhëse janë muskujt e pulpës të tendosura.

Gratë që veshin këpucë në takë të lartë si dhe burrat dhe gratë që nuk i kushtojnë vëmendje shtriqjes pas ushtrimeve në palestër mund të shkaktojnë që muskujt e pulpës të mpihen duke sjellë një hedhje në të ecurën e dikujt.

Nëse nuk i shtrijmë muskujt tanë, kjo mund të çojë në dëmtime në gjunjë ose kyçin e këmbës.

Nëse e përthyen pak gjurin kur zbret poshtë në shkallë, gjunjët do të jenë më të shëndetshëm

Kur zbrisni shkallët, përpiquni t’i përkulni gjunjët në mënyrë që këmbët tuaja të mos jenë krejtësisht të drejta. Ndihmon për të mbajtur gjunjë të shëndetshëm duke ulur presionin në nyje.

Një këshillë tjetër për ju: sa më shpejtë të ecni, sa më gjatë do jetoni.

Shkencëtarët ekzaminuan 34.485 njerëz mbi moshën 65 vjeç dhe zbuluan ata që ecnin më shpejt, jetonin më gjatë. Njerëzit me shpejtësi më të madhe se 1.2 m / s jetonin më gjatë se të tjerët.

Ritmi juaj i shpejtë mund ta zgjasë jetën tuaj.

Ecja e dikujt varet nga shumë faktorë (madje edhe nga ato socio-kulturore). Si është ecja juaj, a jeni i ngadalshëm apo i shpejtë?